Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επίκουρος (εισαγωγή)

Φίλοι μου

Αν και δεν είμαι κάτοχος πτυχείου φιλοσοφίας, αν και δεν είμαι άξιος να φιλοσοφήσω επαρκώς τις έννοιες σε προφορικές συζητήσεις, αν και γνωρίζω ότι κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρά τις εγγραφές μου, συνεχίζω και ελπίζω να προβληματίσω ορισμένους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ στοχαστές οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες και κριτική σκέψη, για να πράξουν κάτι το οποίο μοιάζει αδύνατο και αυτό είναι ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ της φιλοσοφίας του Επίκουρου από τις ανοησίες που έχουν λεχθεί για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ φιλόσοφο της αρχαιότητας.

Η βιογραφία του είναι σχεδόν γνωστή και παρουσιάζεται ελλειπώς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ από την Βικιπαιδεία η οποία τον παρουσιάζει ως μαθητή του Ναυσιφάνη τον οποίο ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ και μάλιστα σε ηλικία 12ετών καθώς ίδρυσε από τότε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΗ και όπως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αναφέρεται στο λεξικό του Σουΐδα. Η πρώτη σχολή υπήρξε στην Σάμο και αργότερα ίδρυσε τον γνωστό κήπο του και όπου ανδρώθηκε μία ΤΕΛΕΙΑ φιλοσοφία την οποία στρέβλωσαν πολλοί ΑΝΟΗΤΟΙ οι οποίοι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν γιατί η μονάδα είναι μόνη της και γιατί δεν έχει ποτέ της παρέα.

Από το λεξικό του Σουΐδα λοιπόν αρχίζει η πρώτη στρέβλωση καθώς εκεί βρίσκεται η ΑΝΟΗΤΗ θέση κάποιου Αιλιανού ο οποίος ΠΡΟΦΑΝΩΣ θέλωντας να ωθήσει προς τις ηδονές παρουσιάζει τον Επικουρο ως λάτρη των ηδονών, κάτι το οποίο θα διαφανεί σε επόμενες δημοσιεύσεις μου ότι ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ καθώς ο Επίκουρος μιλούσε για ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΗΔΟΝΕΣ και ανέλυσε τις ηδονές ΤΕΛΕΙΑ γεγονός το οποίο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ κατάφεραν να αντιληφθούν μερικοί από τους οποίους έχουν αφήσει τα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ που έγραψαν ως κληρονομιά στην Ένωση φιλολόγων Πλάτων και όπως διαπίστωσα σε κάποιες τυχαίες μελέτες μου.

Δεν θα αναφέρω τα ψεύδη του Αιλιανού λοιπόν καθώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ να ανακατευτώ με τις κοπριές καθώς θεωρώ ότι είναι αδύνατο να μην λερωθώ από αυτές προσπαθώντας να τις καθαρίσω.

Θα μείνω μόνο στην αναφορά του Σέξτου του Εμπειρικού ο οποίος αναφέρει την ΑΠΑΡΧΗ της αιτίας που εγκατέλειψε τον Ναυσιφάνη καθώς αυτός δίδαξε (δεν αποδίδεται το γεγονός από τον Σουΐδα στον Ναυσιφάνη) ότι στην αρχή δημιουργήθηκε το χάος.

Ο Επίκουρος λοιπόν ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι η αρχή πάντων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΗ κατάλαβε ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ το χάος να δημιούργηκε και έτσι έφτυσε τον Ναυσιφάνη και έγινε αυτός διδάσκαλος στα 12 χρόνια του κατά πως αναφέρεται και απέκτησε τελικά την πρώτη δική του σχολή στα 32 του και όταν μάλλον πίστεψε ότι ανδρώθηκε φιλοσοφικά και αφού είχε φοιτήσει στην σχολή του Δημόκριτου και από όπου έλαβε τις βάσεις φιλοσοφίας τις οποίες αργότερα τελειοποίησε διδασκόμενος από τον Πάμφιλο ο οποίος ήταν από τους συνεχιστές του Πλάτωνα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι γράφω με τον δικό μου τρόπο ορίζοντας μία μυθιστοριάζουσα γραφή η οποία έτσι ΠΟΤΕ ΤΗΣ δεν θα γίνει αποδεκτή για αντιγραφή από τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ νεοσοφιστές καθώς οι φιλόσοφοι φροντίζουν να νικήσουν από τα παιδικά τους χρόνια την οκνηρία.

... η συνέχεια το επόμενο και όπου θα υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ εκπλήξεις προς όσους γνωρίζουν στοιχεία για τον Επικουρο καθώς θα συμψηφίζω γραφές και ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΩ παραπομπές για αυτές καθώς θεωρώ ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ οι τεμπέληδες φοιτητές και δεν θα τους δώσω ΠΟΤΕ ΜΟΥ έτοιμο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου